Cici nikah di Mekah


Tarikh 12 Mac lalu menjadi saksi termeterainya sebuah ikatan perkahwinan Cici Faramida seorang penyanyi dangdut terkenal dengan seorang usahawan Ahmad Suhaebi (Ebi).

Cici, 36 sah menjadi isteri Ebi, 46 di Masjidil Haram Mekah. Cici menerima mas kahwin sebuah kitab suci Al-Quran, sepasang alat solat dan wang tunai 1,200 riyal (RM1,155).

Sebelum pernikahan ini, sempat tersebar gosip menyatakan Cici bakal bernikah dengan suami orang dan akan melangsungkan pernikahan siri. Khabar angin ini tersebar gara-gara Cici memilih luar negara untuk menyempurnakan acaranya, seolah-olah ingin menyembunyikan sesuatu.

Namun semua ini hanyalah khabar angin. Cici bernikah secara terbuka di Mekah dan suaminya telah pun mendapat status duda selama lima tahun. Semasa berlangsungnya pernikahan keluarga dari kedua-dua belah pihak juga turut hadir.

Cici memilih Masjidil Haram kerana inginkan sebuah perkahwinan yang penuh dengan keberkatan dan berkekalan.

Ini adalah keratan akhbar dari Utusan Online untuk tujuan dokumentasi. Pautan Perkahwinan: Majalah.Dompas.net, Dompas Network, Guided-Info.com, Artikel Sentral,Catatan Sekilas, Perkahwinan, Tokoh, Usahawan Maya, Cyber Ilmu, Riau, Banners to click!, My Biz Online, i-Chargezeromax.com, Manggis.info.
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: